E: marketing@logisztika.com | T: +36 1 769 0513

pr_kommuniacio_01

Mostanra egyértelművé vált, hogy az alaptevékenység mellett a kommunikáció alapvető fontosságú funkciója egy szállítmányozó cégnek, vagy logisztikai szolgáltatásokat kínáló vállalatnak, ugyanis a siker leghatékonyabb segítő eszköze a hozzáértő, a szakmaiságot jól láttató kommunikációs tevékenység.

Az a szervezet, amely nem kommunikál megtervezetten és folyamatosan azt kockáztatja, hogy a partnerek és az ügyfelek számára láthatatlan marad, vagy rosszabb esetben nem valós kép alakul ki róla. A stratégiailag megtervezett és végrehajtott kommunikáció lehetővé teszi, hogy a kialakult kép az igények szerint alakuljon, valamint a vállalkozás imázsát tovább növelje, azzal is támogatva a meghatározott üzleti célok elérését.

A hosszabb távú piaci siker egyik legfontosabb összetevője a következetes kommunikációs stratégia kialakítása és annak működtetése. Cégünk modern eszközeinek felhasználásával tanácsadóként kívánja szolgálni partnereit céljuk elérésében a szakmai kommunikáció működtetésével. Társaságunk a stratégiai kommunikáció kidolgozása során figyelembe veszi a piaci körülményeket, a partner üzleti céljait, lehetőségeit, és mindezek alapján alkotja meg a testre szabott kommunikációs stratégiát. A  változó piaci környezetre reagálva folyamatosan aktualizáljuk a kommunikálandó üzeneteket az ügyfeleinkkel együttműködve, ezzel is támogatva a hosszabb távú célokat.

Mit kínál a PR tevékenység?

A PR tömegkapcsolatot, közönségkapcsolatot jelent. Elsősorban a vállalat, a vállalkozás és a környezete, valamint az intézményen belüli emberi kapcsolatok ápolására, alakítására szolgál, bizalomépítés, pozitív imázs kialakítása és fenntartása céljából. A PR kétoldalú információs kapcsolat: egyrészt információ-kibocsátás, másrészt visszacsatolás a vállalat felé. A PR tevékenység célja az, hogy az üzleti partnerek, a vevők, valamint a külső környezetük szemében a lehető legjobb kép (imázs), valamint vélemény alakuljon ki a szervezetről. Ezen kívül a PR tevékenység alkalmas a vállalkozást, valamint annak vezetőit az adott iparág szakértőjeként való pozícionálására is.

pr_kommunikacio_1

Hogyan segít a PR a növekedésben?

 • A vállalkozás hitelességét építi.
 • Irányított kommunikációval segíti az előzetesen meghatározott célok elérését.
 • A reklámnál és a hirdetésnél jóval költséghatékonyabb, valamint nagyobb elérést biztosító kommunikációs megoldást kínál.
 • Médiahálózat kiépítésére törekszik, így könnyebb elérést biztosít a célközönség felé.
 • A PR nem a gyors, azonban a rendelkezésre álló eszközök használatával a hatékony és elmélyült eredményesség kiépítésének eszköze hosszabb távú, minimum 6-12 hónapos, stratégiai kommunikáció esetén.pr_kommunikacio_2

A kommunikációs tevékenységének célja

A logisztikai szolgáltató, vagy szállítmányozó cég kommunikációs aktivitásának megfogalmazott legfontosabb célja a társaság logisztikai piacon betöltött szerepének, ismertségének és elismertségének növelése, a kínált szolgáltatások minél szélesebb körű megismertetése, valamint a társaság vezetőinek szakértői pozicionálása. A kommunikációs tevékenység során a társaság olyan komplex szolgáltatóként mutatkozik be, amelyik otthonosan mozog a szállítmányozás (közút, légi, tengeri, vasút); a raktárlogisztika; a vámszolgáltatások, a vásárok és rendezvények kiszolgálása;  speciális szállítmányok terén egyaránt. A különböző üzletágakat és szolgáltatásokat érintő direkt kommunikációs, az értékesítést elősegítő tevékenységen túl cél a társaság szakértői pozíciójának kialakítása, valamint az eddig elért eredmények növelése a cél a médiában a rendszeres jelenléttel.

A PR tevékenység által elérhető előnyök és eredmények

 • A hazai újságolvasók, így a potenciális partnerek számára a cég ismertebbé és elismertebbé válik, így a hazai logisztikai piacon betöltött szerepe megkérdőjelezhetetlenné válik. A kommunikációs tevékenység segítségével elérhetőbbé válik a kitűzött üzleti célok elérése is.
 • Lehetőség nyílik a cég szolgáltatásainak bemutatására a korábbi eredmények fókuszba állításával, valamint a további célok megfogalmazásával.
 • A vállalat vezetői a logisztikai piac elismert szakértőként jelenhetnek meg a médiában.
 • Az aktualitások rendszeres kommunikálásával, valamint a szakértői kommunikáció alkalmazásával rendszeres jelenlét biztosítható a társaság számára a médiában.
 • Az alkalmazott kommunikációval a különböző szolgáltatások ismertsége és elfogadottsága megnő, az ismertség pedig idővel üzleti sikerré konvertálható.

pr_kommunikacio_4

Mit kínálunk az Ön cége számára?

 • Hír- és sztorigenerálás a megalkotott kommunikációs stratégia mentén a lehető legnagyobb számú és folyamatos megjelenés elérése érdekében a print- és az online médiában.
 • Folyamatos kapcsolatot tart fenn megrendelőjével, így napi szintű rálátással rendelkezik a megrendelő üzleti tevékenységeire, így rugalmasan tudja alakítani a kommunikációs aktivitást a várható változások és a spontán cég- és szektorszintű történések függvényében.
 • Médiakapcsolatok ápolása, kapcsolat kialakítása a kulcsmédiumok újságíróival. Egyéni interjúk szervezése a média kulcsújságíróival.
 • Szakértői pozíció felépítése a partnerek és az ügyfelek felé, amelynek során a társaságról egy, az iparágat értő, annak változásaira kellő módon és hatékonyan reagáló szervezet képét alakítjuk ki.
 • Sajtóanyagok előkészítése, elkészítése, sajtómegjelenések generálása. Tevékenységünk során releváns információkat tartalmazó, hírértékkel bíró sajtóközlemény, valamint hírlevél anyagok megírását és kiadását vállaljuk.
 • Sajtófigyelés- és elemzés, ami által mérhetőbbé válik megrendelőnk médiában betöltött jelenléte és súlya. A folyamat során a média számára kiküldött cikkek megjelenésének számát egy speciális szoftver segítségével összesítjük, majd értékeljük ki. Igény szerint a versenytársak hasonló figyelése és elemzése is lehetséges.
 • Szövegírás, tartalmi menedzselés: cégismertetők, hírlevelek, honlapok, közösségi média.
 • Igény esetén rendezvények (sajtótájékoztatók, partnertalálkozók, prezentációk) teljes körű lebonyolítása közreműködő partner segítségével. Ennek díjazása az éppen aktuális rendezvény igényeinek függvényében változik, így ez nem képezi részét mindenkori ajánlatunknak.

pr_kommunikacio_3

Kérdéseire bármikor készséggel állunk rendelkezésére.